okt26
Geslaagde Madmax Diesajn Jeugdkeepersdag bij vv Hellendoorn 2010

Op maandag 25 oktober was er weer de jaarlijkse keepersdag voor keepers en keepsters van de F pupillen t/m A junioren. Vanuit de hele regio en ver daarbuiten waren er weer jeugdige keepers en keepsters naar het altijd zonnige Hellendoorn gekomen om een trainingsdag onder leiding van Keepers Collectief Twente (KCT) mee te maken.

De jongste deelnemers waren Luuk Broekman en Luuk Poppe van onze eigen vereniging. De oudste deelnemer was Christiaan Wassenaar eveneens van onze club vv Hellendoorn.

Na een toespraak van Gerben Molenaar namens vv Hellendoorn en Eddie pasveer van het KCT kom men om 09:15 uur naar de kleedkamers om zich om te kleden voor de ochtendtraining. Deze ochtend werden de fijne kneepjes van het keepersvak bijgebracht zoals vangen, duiken, lage ballen, hoge ballen, tippen en zelfsaandacht besteed aan de traptechniek. Alle oefeningen werden voorgedaan door 2 keepers van het KCT en in groepsverband nagedaan door alle deelnemers. De groepen werden begeleid door een trainer van het KCT en een vrijwilliger van vv Hellendoorn.

Na een leerzame ochtendtraining die duurde tot 12:15 uur was er tijd een lekker lunchpakket die was klaargemaakt door wederom veel vrijwilligers van vv Hellendoorn. De middag werd hervat met een demonstratietraining van Stefan Postma keeper van AGOVV en Maikel de Mink van vv Hellendoorn. Trainer van deze demo was Eddie Pasveer keeperstrainer Heracles Almelo en lid van KCT. In de training lieten Stefan en Maikel zien dat ze beiden over hele goede keepers kwaliteiten beschikken en maakten er een waar spektakel van door fantastische ballen te pakken. Er werd getraind op lage ballen , hoge ballen , voorzetten , en andere vormen van oefenstof voor keepers.

Na deze geweldige demonstratie van beide keepers was het weer tijd voor de middagtraining van alle deelnemers. Bij deze training werd gewerkt in Circuitvorm en werden er diverse trainingen zoals tsjoekbal, lijnbal , 1 tegen 1 , ballen links en rechts , keepers rondo en een 7 ballen training gedaan. Na deze middagtraining die duurde tot 16:00 uur was het tijd om te douchen.

Om 16:20 uur was iedereen weer in de kantine aanwezig voor de prijsuitreiking. De meest getalenteerde keeper uit de F/E Groep was Luuk Broekman van vv Hellendoorn in de D/C Groep Jim Bolink van de Zweef en in de B/A Groep Wessel Berens van vv Wesepe. De meest opvallende keeper van deze dag was Jurien van der Elst van vv Wierden. Ook waren er nog wat extra prijzen aangeboden door JAKO TEAMSPORT. Een paar keeperhandschoen voor Riccardo di Lello omdat hij helemaal uit Veldhoven bij Eindhoven naar Hellendoorn was gekomen om deze dag mee te maken. Een wedstrijdbal met handtekening van Stefan Postma ging naar Stefan Blaauw die helemaal uit Winschoten naar Hellendoorn was gekomen. Een set scheembeschermers ging naar Axel Baltussen vv Hellendoorn omdat dit volgens de trainers een aankomend talent is.

Na een dankwoord van Ruben Tepperik namens KCT en Gerben Molenaar vv Hellendoorn keerde iedere deelnemers met een certificaat tevreden huiswaarts na een leerzame dag en was dit weer een bijzondere geslaagde dag voor voetbal vereniging Hellendoorn .

Ik wil daarom dan ook mijn hartelijke dank uitspreken voor alle dames en heren van vv Hellendoorn die deze dag geheel vrijwillig hebben geholpen om deze dag tot een succes te maken.

Gerben Molenaar

Lid van het Keepers Collectief Twente en organisator van de Keepersdag bij vv Hellendoorn.

Foto's van deze dag zijn te vinden op:
www.keeperscollectief.nl en www.sportwebhellendoorn.nl.