apr13
Belangrijke zege dames 1
Na een vrij paasweekend, staat vandaag de volgende wedstrijd op het programma voor vv Hellendoorn dames 1. Het gaat de laatste wedstrijden niet erg voorspoedig en de gevarenzone komt steeds dichterbij. Vandaag komt SC Klarenbeek op bezoek op sportpark de Voordam. Deze ploeg heeft één punt minder dan Hellendoorn bij aanvang van deze wedstrijd. Eerder dit seizoen werd in Klarenbeek met 4-0 verloren. Hellendoorn heeft dus nog wat recht te zetten.

Trainer Edwin Brandwacht heeft gekozen voor de volgende basisopstelling:
Lisa ten Have, Nardie Runneboom,Ankie Mollink, Melanie de Mink, Marion Schuurs; Laura Grootenhuis, Moniek Huzen, Joyce de Mink; Laura Holtzer, Wendy Olthof en Loes Runneboom
Op de reservebank beginnen:
Henrike Bosch en Emma Doldersum

De wedstrijd begint rommelig. Hellendoorn probeert wel vooruit te spelen, maar de bal naar dezelfde kleur spelen blijkt voor beide ploegen nog een hele opgave. Dit resulteert in veel balverlies van beide kanten en weinig vloeiende aanvallen.
De gasten kennen het belang van deze wedstrijd ook en houden overal goed druk op de bal, Hellendoorn kan zich hier in de beginfase maar moeilijk onderuit voetballen.
Als Klarenbeek de bal onderschept, probeert men middels de snelle omschakeling meteen de voorwaartsen in stelling te brengen. Vooral via de rechterkant van het veld zijn ze hiermee een aantal keer redelijk gevaarlijk.
Na een rommelig eerste kwartier, beginnen de dames van Hellendoorn steeds vaker de goede kleur te vinden. De bal blijft langer in de ploeg en de eerste kansjes beginnen te komen. Joyce steekt de bal tussendoor op Wendy, maar deze bal is net iets te scherp en de alerte doelvrouw kan redding brengen en de bal weg schieten. De volgende aanval loopt via Laura Holtzer, zij komt goed door aan de rechterkant van het veld en geeft de bal goed voor het doel. Wederom is de doelvrouw alert en zij kan de bal uit de lucht plukken.
Na een half uur voetbal, komt wederom Laura Holtzer in balbezit, zij breekt weer door en geeft de bal weer goed voor. Wendy lijkt de bal in te koppen, maar hindert daarbij de doelvrouw van Klarenbeek, de arbiter fluit deze actie af, kans verkeken.
De thuisploeg blijft de betere en via een hoekschop volgt weer een mogelijkheid, de doelvrouw redt echter wederom. Klarenbeek blijft loeren op de tegenaanval en binnen een aantal passes steken ze het hele veld over, waardoor het voor Hellendoorn opletten blijft.
Tien minutenvoor rust krijgen de gasten ook hun eerste echte kans. Onnodig balverlies van Hellendoorn luidt de tegenaanval via de linksbuiten in. Zij weet de spits te bereiken, maar zij heeft het vizier nog niet op scherp staan en schiet de bal over. Een serieuze waarschuwing voor Hellendoorn. Nog maar net van de schrik bekomen, lijken de gasten weer door te komen. De bal is echter iets te hard en Lisa let goed op en kan de bal wegwerken. Klarenbeek is de betere ploeg in deze laatste fase voor het rustsignaal en Hellendoorn lijkt te hopen om ongeschonden de thee te halen. In de laatste minuut van de eerste helft dan toch nog een aanval van Hellendoorn. Een combinatie tussen Wendy en Joyce brengt de bal uiteindelijk bij Loes, zij besluit uit te halen en de bal belandt in de kruising, 1-0! Een mooie opsteker in een moeilijke fase vlak voor rust, met een voorsprong zoekt de thuisploeg de kleedkamer op.
Na de rust is Klarenbeek meteen bij de les. Een goede aanval mondt uit in een prima strakke voorzet, tot opluchting van de thuisploeg gaat deze bal rakelings voor het doel langs en wordt deze door niemand aangeraakt.
Klarenbeek blijft op zoek naar de gelijkmaker en blijft druk zetten op de speelsters van Hellendoorn. Na ongeveer tien minuten in de tweede helft levert dit weer een goede kans op. Lisa is echter goed bij de les en kan de bal uit de lucht plukken, voordat deze de doellijn zou passeren. Het spel speelt zich weer veelal af op het middenveld. Het blijft onrustig en beide ploegen hebben nog steeds moeite om de bal in de ploeg te houden. Dit resulteert in een op en neer gaand spelbeeld, zonder echte kansen.
Een kwartier voor tijd een wissel bij Hellendoorn. Melanie wordt uit het veld gehaald en Emma komt in de ploeg.
Meteen hierna mag Hellendoorn een vrije trap nemen. Ankie brengt de bal goed voor, de defensie van Klarenbeek wil stappen, maar dit gaat mis. Wendy krijt de bal alleen voor de doelvrouw en kan beheerst afronden, 2-0! De wedstrijd moet nu toch in de tas zitten voor de thuisploeg.
Een paar minuten later opnieuw een grote kans voor Hellendoorn. De uittrap van Lisa wordt doorgekopt door Wendy. Laura Grootenhuis is goed doorgelopen en kan alleen op doel af, haar inzet komt echter tegen de paal aan en levert geen treffer op.
Klarenbeek lijkt verslagen en Hellendoorn gaat door de ruimere voorsprong beter voetballen. Een combinatie tussen Loes en Wendy, brengt de bal bij Laura Holtzer. Ook haar schot raakt de paal, weer geen doelpunt. Hellendoorn blijft aanvallen en moet natuurlijk nog wel oppassen voor de snelle uitbraken van de gasten. De laatste kans voor Hellendoorn is voor Wendy, na een goede aanval schiet zij de bal naast. De gasten krijgen nog een gevaarlijke vrije trap, maar Lisa wil haar doel schoon houden en slaagt hier ook in! Een prima 2-0 overwinning dus op een directe concurrent. Het gat met de gevarenzone is weer iets groter. Komende zaterdag gaat Hellendoorn op bezoek bij subtopper de Weide. Thuis werd van deze ploeg met 2-4 verloren. De wedstrijd op sportpark Schutlanden begint om 14.30uur, tot dan!